Böcker

Från tomat till biskvi är en bok som inspirerar till att göra goda val som smakar gott. God mat är viktigt. Och det är klokt att också göra medvetna val ur flera synvinklar - för kropp, själ och miljö. Många recept i boken är helt vegetariska eller med kött från vilt och lamm.

Allt behöver inte vara perfekt. Good enough är kloka ledord både för matlivet och det andra livet. Gunilla Lindeberg och Anna Wretman bjuder helt enkelt på mat de gillar. Och det är allt från tapastomater till biskvier.

Författare
Gunilla Lindeberg & Anna Wretman
Fotograf
David Brohede
Form
Gunilla Lindeberg & Rolf A Nilsson
ISBN
978-91-637-1998-1

Köp Från tomat till biskvi! Du kan köpa Från tomat till biskvi i Linköping på Bokia, på BokMedia och på Friskis&Svettis. Det går även att beställa den på följande internetbokhandlar:

Kontakta oss gärna om du vill köpa flera böcker.

Mat för liv och lust är den klassiska, faktafyllda baskokboken som länge har rekommenderats på sjukhusen till alla som antingen vill eller som på grund av sjukdom, t.ex. diabetes, måste förändra sina matvanor.

Med de allra senaste rönen och ett antal nya recept revideras nu boken för fjärde gången. Det är fräsch mat som lockar till spisen och matbordet - recept på allt ifrån lätta grönsaksrätter och festliga kött- och fiskrätter till läckra desserter och bakverk.

Kostfakta som är enkla att ta till sig blandat med härliga recept - detta är helt enkelt den perfekta kokboken för alla som vill leva ett sundare och friskare liv.

Författare
Margit Eliasson & Gunilla Lindeberg
Fotograf
Joel Wåreus
Formgivare
Annika Lyth
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
978-91-742-4075-7

Köp Mat för liv och lust! Du kan köpa Mat för liv och lust i många bokhandlar och på exempelvis följande internetbokhandlar:

Kontakta oss gärna om du vill köpa flera böcker.

Går det att göra pannkakor om barnen är allergiska mot mjölk och ägg? Vad gör man till festen där den ene är överkänslig mot gluten medan den andre är laktosintolerant? Dessa problem, och många fler, får här sin lösning! Gott är en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga, fylld med mängder av recept och idéer på mat utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Här finns över 300 recept på goda måltider och ett helt kapitel om hur man bakar bullar, kakor och matbröd. Gott innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken så speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. Här finns även en längre faktadel om allergier och livsmedel, och mängder av tips och råd om alternativa lösningar, så att alla rätter kan anpassas efter behov. Gott är den nya titeln på boken Mat Special, som nu kommer i ny, reviderad utgåva i mindre format.

”Livsviktig, vacker och vardagsnära.” ICA-kuriren

”Det här är en bok att använda – särskilt för dem som inte har så stor glädje av andra kokböcker.” Gästriklands Tidning

”Den här boken blir snabbt oumbärlig i köket.” Restaurang & Storhushåll

Utsedd till vinnare i klassen Hälsa – functional food år 2003 av Måltidsakademin! Motivering: Hög ambitionsnivå, matglädje och livslust präglar denna kombination av modern kokbok och praktiskt uppslagsverk.

Författare
Annika Wesslén & Gunilla Lindeberg
Fotograf
Joel Wåreus
Förlag
Albert Bonniers Förlag
ISBN
978-91-001-2021-4

Köp Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg! Boken går att köpa på exempelvis följande internetbokhandlar:

Kontakta oss gärna om du vill köpa flera böcker.

Det behövs bra mat och dryck för att barn ska växa, utvecklas, lära sig nya saker och främst orka leka och ha kul.

Vad är då bra mat? Hur ofta och hur mycket ska man äta? Kan man äta godis? Varför bör man röra på sig?

I Nu är det mat! Goda vanor och recept för 6-12-åringar finns praktiska tips och knep för att skapa bra vanor för hela familjen. I skriften hittar du recept på allt från frukost till middag samt lättfixade mellanmål, valda så att barnen kan hjälpa till eller laga själva. Du får också fakta om mat vid träning och råd vid övervikt.

Författare
Gunilla Lindeberg
Förlag
Gothia förlag
ISBN
978-9172-0572-58

Köp Nu är det mat! Du kan köpa Nu är det mat från exempelvis följande internetbokhandlar:

Kontakta oss gärna om du vill köpa flera böcker.

Om du äter bra får barnet i magen den bästa starten i livet. Men hur mycket ska jag äta? Vågar jag äta fisk och ost? Hur mycket bör jag gå upp i vikt? Hur länge kan jag träna? När kan jag komma igång med att träna efter förlossningen? Vad ska jag äta när jag ammar? Förutom svaren på frågorna och en massa handfasta råd och tips om mat och motion får du ett femtiotal lättlagade, nyttiga och goda recept - som passar utmärkt när du väntar barn eller ammar.

Författare
Marie Löf & Gunilla Lindeberg
Fotograf
Joel Wåreus
Formgivare
Annika Lyth
Förlag
Albert Bonniers Förlag
ISBN
978-91-001-1210-3

Köp Mat för gravida och ammande! Kontakta oss om du vill köpa Mat för gravida och ammande.